Quinta do Carmo

Home » Quinta do Carmo
Quinta do Carmo 2017-12-04T21:24:44+00:00

Kleinschalig vakantie accommodaties Portugal

Quinta do Carmo is met zo´n 10.000 m2 een kleine quinta nabij Alcobaça in midden Portugal.  Het ligt zo´n 15 km van de kust bij het plaatsje Nazare, beroemd om de grootste golven ter wereld. De quinta heeft een kleinschalige opzet met slechts 3 vakantie accommodaties. Ze delen een gemeenschappelijk park met speeltuin, voetbalveld en dierenweide in de valei tussen de accommodaties.

Vakantie villa Casa da Joana is een enorm vakantiehuis, luxueus, met veel privacy en een eigen prive zwembad. Het ligt op de ene heuvel, terwijl de andere 2 accommodaties op een andere heuvel liggen met een seperate ingang.  Dit zijn de luxe houten vakantiehuizen Margarida en Alfazema die gaan zorgen voor een heerlijke glamping  ervaring. Ze delen een groot zwembad en lekker terras met BBQ.  Ze zijn momenteel in aanbouw maar  zijn klaar voor april 2018. Reserveren kan al!

Quinta do Carmo – een voorbeeld van kleinschalig vakantie plezier!

Houten-vakantie-huizen-Portugal-Quina-do-Carmo-01
Houten-vakantie-huizen-Portugal-Quina-do-Carmo
Eigenaren Paula & Jorge
Beschikbaarheid & reserveren

Kleinschalig en Portugese gastvrijheid

Portugal voelt als een dorp. Dit zie je in de Portugese gastvrijheid en Quinta do Carmo weerspiegelt dit in de kleinschaligheid, privacy en persoonlijke aandacht.  Daar zorgen de eigenaren Paula en Jorge zorgen voor. Wij, Maurice en Sandra, mogen ze daarbij helpen. Wij doen de verhuur, de ontvangst, verzorgen de informatie en blijven uw contact persoon. De familie Carmo zorgt voor de dieren, het onderhoud en uw privacy. En soms komen opa en oma een typische Portugese maaltijd verzorgen. Al sprekende met “handen en voeten” wordt het altijd weer gezellig en de lokale wijn vloeit….

De ligging van de Quinta

De Quinta ligt in de Zilverkust, een mooie streek aan de kust ten noorden van Lissabon vol cultuur en natuur maar nog zonder grootschalig toerisme. De Quinta ligt zo´s 1,5 uur rijden van de luchthaven van Lissabon nabij de leuke badplaats Nazere en het romantische Alcobaça. In een agrarische omgeving ligt de Quinta zo´s 10 minuutjes van het centrum en de winkels in Alcobaça.  De Quinta heeft ingangen in twee verschillende dorpjes.  Vakantie villa Casa da Joana in Casal Pinheiro en de houten glamping  huizen in Fragosas.

Centraal daar tussen in ligt de mini mercado, het café en natuurlijk de kerk van Fragosas.  Hier vind je de verse broodjes en de overige eerste levensbehoeften. Een lekker ontbijtje, een expresso met een heerlijk taartje of  een pilsje met wat nootjes. En natuurlijk wordt je een beetje aangegaapt door de lokale bevolking. Ook dit hoort bij de vakantie op Quinta do Carmo;  zeer lokaal, kleinschalig en kindvriendelijk!

Plattegrond Quinta do Carmo – nog toe te voegen

Voetbalveld, speeltuin en dieren

De kleinschalige Quinta heeft een gemeenschappelijk voetbalveld. Het is niet zo groot als een echt voetbalveld, maar dat mag de lol niet drukken. Hier kan lekker een balletje worden getrapt, penalties genomen en de beroemde Portuguese voetballer Cristiano Ronaldo worden geimiteerd. Tevens is er een leuke speeltuin voor de kinderen  en een mooi dierenverblijf met geitjes, schapen, vogels en natuurlijk een ezel.
Dan hebben we nog Gile, een oude golden retriever die iedereen´s vriend is. Hij “waakt” over de Quinta. Nou ja, “waken” …. deze oude robbedoes ligt in zijn hok en als jullie het leuk vinden dan laat je hem lekker los. Wat spelen en snel daarna ben je hem kwijt. Hij kent de mooiste plekje op de kleinschalige en kindvriendelijke Quinta waar hij genietend van zijn pensioen,  lekker ligt te luieren in de warmte en schaduw van het heerlijke klimaat.

K(n)apper

Je kent het wel, nog erg druk voor het vertrek naar je kleinschalig vakantie paradijsje. Geen tijd om naar de kapper te gaan. Geen probleem want Paula, de eigenaresse van de Quinta, is een van de beste kapsters in Portugal. In het nabij gelegen Alcobaça heeft ze een mooie kapsalon waar je als gast van de Quinta natuurlijk dubbel gastvrij wordt geknipt. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Veel goedkoper dan in Nederland en je bent hele vakantie weer op je knapst!

Casa Cantiga

Quinta do Carmo, kleinschalige vakantie accommodaties, wordt al jaren tot volle tevredenheid van onze gasten verhuurd door Casa Cantiga. Casa Cantiga verwend gasten verder nog op het Casa Cantiga kindvriendelijkste vakantie park in Portugal  en in het heerlijke strand appartement SolMar.

Beschikbaarheid & reserveren
Contact